Speel op safe

De huurovereenkomst van uw antenne-opstelpunt is niet zo betrouwbaar als u zou denken. De overeenkomst kan om verschillende redenen beëindigd worden, de meesten daarvan volledig uit uw controle: Fusies of overnames binnen de telecom (denk aan Telfort/KPN), toenemende vraag en daar uit voortvloeiende technologische ontwikkelingen kunnen een rol spelen in de beslissing van een provider om een huurovereenkomst te beëindigen.

Doordat providers zoeken naar manieren om te bezuinigen op operationele kosten en evenredig hun marktaandeel te vergroten in een branche die steeds meer bandbreedte eist, worden fusies en samenwerkingen tussen providers steeds waarschijnlijker. Wanneer een fusie tussen providers plaatsvindt, lopen eigenaren van overbodige antenne-opstelpunten risico op het ontvangen van een opzeggingsbrief. Ondanks dat de toenemende vraag naar data meer veiligheid lijkt te betekenen voor uw antenne-opstelpunt, werkt dit in de praktijk niet altijd zo.

Het ontwerp en de locatie van een mobiel netwerk is uiterst ingewikkeld en verandert voortdurend. Nieuwe technologie maakt het niet alleen mogelijk om meer gegevens te verzenden over langere afstanden, maar nieuwe zendmethoden dreigen ook de traditionele antenne-installaties te vervangen, waardoor er minder opstelpunten nodig zijn om aan de vraag te voldoen. Hoewel het dus waar is dat nieuwe opstelpunten gebouwd worden om meer verkeer te verwerken, worden bestaande antennes die niet meer in het netwerkplan passen, afgebroken.

Zelfs voor diegenen die het netwerk ontwerpen, is het vrijwel onmogelijk te voorspellen welke antenne-opstelpunten zullen worden afgebroken en welke blijven. Ter illustratie van dit punt; hoewel wij telecomdeskundigen zijn en uiterst zorgvuldig zijn in het bepalen van vooruitzichten op lange termijn van elke huurovereenkomst die we kopen, verliezen we jaarlijks meerdere locaties.

Titel: Speel op safe
Bijgewerkt: augustus 29th, 2019
Auteur: Telecom Vastgoed