Nieuwsbrief 174: T-Mobile en Tele2 gaan antennes delen in Nederland

Tele2 Nederland gaat voor de uitrol van zijn 4G-netwerk gebruikmaken van de antenne opstelpunten van T-Mobile Nederland. De overeenkomst, die vandaag door beide partijen is ondertekend, geeft Tele2 toegang tot het overgrote deel van de antennes op daken en masten van T-Mobile in Nederland.

Beide providers gebruiken de antennes voor hun eigen frequenties en afzonderlijke landelijke mobiele netwerken. T-Mobile en Tele2 hebben daarnaast ook het MVNO-contract met vijf jaar verlengd.

Lees Meer…

Vodafone en Ziggo samen tegen KPN

De ruilverkaveling van het Nederlandse telecomlandschap is begonnen nu de fusie tussen mobiele provider Vodafone en kabelmaatschappij Ziggo rond is. Maandagnacht maakte Liberty Global, eigenaar van Ziggo, bekend dat de twee bedrijven een joint venture vormen. Samen hebben ze ruim 9 miljoen klanten: Vodafone 5,1 miljoen mobiele bellers, Ziggo levert tv aan 4,1 miljoen huishoudens en internet aan 3,2 miljoen huizen.

De samenvoeging van Ziggo en Vodafone Nederland levert een stevige Brits-Amerikaanse concurrent op voor marktleider KPN. Net zoals KPN biedt de nieuwe combinatie zowel een vaste als mobiele verbinding. Met een zogeheten quadplay-aanbod (tv, internet, vaste en mobiele telefonie) stappen klanten minder snel over naar een concurrent, is het idee.

Lees Meer…