KPN wil 350 miljoen besparen, snijdt in arbeidskosten en banen

KPN wil de komende jaren flink snijden in de kosten en zo 350 miljoen euro besparen. De organisatie moet simpeler worden ingericht. Het is nog onduidelijk hoeveel banen er zullen verdwijnen.

Tussen 2019 en 2021 moet de 350 miljoen euro besparing mogelijk worden door ‘minder uitgaven en een groei van de de winstgevende onderdelen van het bedrijf.’ De besparing komt onder meer uit arbeidskosten, al maakt het bedrijf niet direct duidelijk of en zo ja, hoeveel banen er geschrapt worden.

KPN organiseert vandaag zijn Capital Markets Day voor investeerders en analisten. Daar zegt het bedrijf de omvorming van ‘ouderwets’ telefoonbedrijf naar modern telecombedrijf te willen versnellen.

Minder banen
Een woordvoerder van KPN zegt tegen RTL Z dat het bedrijf nog niet weet hoeveel banen er zullen verdwijnen. Dat er banen zullen verdwijnen is echter wel een zekerheid. “Wij willen een efficientere organisatie worden en daar hoort bij dat we minder medewerkers hebben”, zegt de woordvoerder.

Hoe dat in zijn werk gaat is nog onduidelijk, zegt de woordvoerder. “Onze arbeidskosten zijn verdeeld over eigen personeel, extern personeel en medewerkers van onze leveranciers. Of en waar we banen gaan reduceren is nog niet te zeggen en zal ook later pas blijken. Het is geen doel op zich”, stelt KPN. Momenteel telt KPN nog ongeveer 12.600 voltijdsbanen.

Titel: KPN wil 350 miljoen besparen, snijdt in arbeidskosten en banen
Bijgewerkt: november 28th, 2018
Auteur: Telecom Vastgoed
« Terug naar Nieuws